Roman Simović, prva violina Londonskog simfonijskog orkestra, u Novosadskoj sinagogi za Дoček 7527.

Koncert majstor, lider Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović uveličaće proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru u sklopu jedinstvenog koncepta Дoček, te 13. januara u novosadskoj Sinagogi prirediti publici jedinstven koncert svetskih razmera. Na koncertu su dela Korelija, Barbera, Golijova i Pijacole.

Roman će, takođe, sa novosadskim gudačkim orkestrom Camerata Academica izvesti Godišnja doba” Astora Pijacole.

KUPI KARTU

Njegova briljantna virtuoznost, talenat koji pleni i bezgranična maštovitost u izvedbi odveli su ga na svetske pozornice kao što su Boljšoj sala Moskovskog konzervatorijuma, u poznatu opersku kuću Marinski” u Sankt Peterburgu, Rahmanjinovu koncertnu dvoranu u Moskvi, Grand operu” u Tel Avivu, Viktorija hol” u Ženevi, Art Centar” u Seulu, Rudolfinum hol” u Pragu i mnoge druge najznačajnije operske kuće sveta.

Strings magazin opisuje Romana Simovića kao muzičara koji se izdiže iznad tehničkih potreba posla te on sam postaje sredstvo za potrebe muzike, dok ga Gardijan opisuje kao onog koji pokazuje zadivljujuću raznolikost u kompozicijama koje izvodi a koje istovremeno oduzimaju dah.

Simović je osvajao nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su nagrada Rodolfo Lipicer” (Italija), Sion Vale” (Švajcarska), takmičenje violinista Jampolski” (Rusija) i takmičenje violinista Henrik Vjenjavski”, čime je zauzeo mesto među predvodnicima svoje generacije.

Veoma tražen kao umetnik, Roman Simović učestvuje na brojnim festivalima kao što su „Verbier festival”, „Bele noći“ u St. Petersburgu, Uskršnji festival „Valeri Gergijev“ u Moskvi, „Dubrovačke ljetnje igre“, „Kotor art“, „BEMUS“ i „NOMUS“ u Srbiji, “Sion Valais” u Švajcarskoj, „Bergen Festival“ u Norveškoj, „Moskovski zimski festival“ u Rusiji, „Portogruaro festival“ u Italiji, „Granada muzički festival” u Španiji.

  1. januara spajajući se sa veličanstvenom Sinagogom, kao i novosadskim orkestrom Camerata Academica, Roman Simović napraviće pravi užitak za ljubitelje klasične muzike.