Prodaja ulaznica za Доček 7527. počela!

Obaveštavamo vas da od danas, 31. decembra počinje prodaja karata za koncerte koji će se odvijati 13. januara, u sklopu Дočeka 7527. a koji će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija.
Deo programa za Doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok je za ostale događaje od danas u prodajnoj mreži Gigs Tix dostupan vrlo ograničen broj ulaznica po promotivnim cenama na adresi www.gigstix.com/docek7527
Novi Sad će tokom jedne večeri ugostiti evropska imena raznolikih muzičkih pravaca, te će tako 13. januara klasična i duhovna muzika, rok, elektronska, pop, pank, rege, hip hop i „world music“ upotpuniti proslavu drugog Дočeka u gradu i opravdati epitet jedinstvenog koncepta po kojem je Novi Sad prepoznatljiv.
Buduća Evropska prestonica kulture predstaviće najveće virtuoze violine današnjice. Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupaće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku. U najstarijem nacionalnom teatru najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu „Baš čelik”, prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, a trupi „Visoko C” priključiće se i glumica Jovana Balašević.
Partibrejkersi, bend koji već gotovo 40 godina živi na srpskoj sceni, zajedno sa Ritmom nereda, koji slavi 30 godina postojanja nastupiće u maloj sali Spensa. Pridružiće se im se i sastav koji stiže iz Atine, Planet of Zeus, kog karakterišu elektronski zvuk i energični nastupi, a koji je trenutno jedan od vodećih bendova u Grčkoj. Karte možete nabaviti od danas preko prodajne mreže Gigstix.
Na repertoaru Dočeka 7527. naći će se i ime dive moćnog glasa Lene Kovačević, miljenice domaće publike, dok će Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala, u Kulturnom centru Novog Sada, dopreti u duše publike, noseći je u vanvremenske prostore. Scena Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće „Nemesis“ – ženski death metal bend, dok će „Bitipatibi“ u prepoznatljivom indi maniru oduševiti publiku u Kulturnom centru Novog Sada.
Ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstavljaju Second dream: Sloxxx b2b Benjamin Fehr (Nemačka), dok će novosadskoj publici na „Back to the roots“ zabavi predstaviti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), kao i E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija).
Prepoznatljive vojvođanske hitove Baneta Krstića i Garavog sokaka slušaćemo u maloj Sali Srpskog narodnog pozorišta, dok će u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“ nastupiti legendarno „Atomsko sklonište“.
Novim Sadom proneće se i rege ritam jer će čuveni Del Arno Bend nastupiti takođe u sklopu Doček 7527. u Studiju M. Istim povodom, publici će najlepše želje poželeti i jedan od najboljih beogradskih bendova Zemlja gruva koji će nastupiti u kulturnoj stanici Svilara.
Ovim povodom, slušaćemo i koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ specifičnom po kombinaciji duhovnih tekstova i rok aranžmana, a uživaćemo i uz Sanju Ilića i Balkaniku koji će nastupiti u Pozorištu mladih. Uz Kabare Bre i njihov cirkuski performans na Spensu, i uz još mnogo umetnika koji će upotpuniti proslavu, ovo je samo deo programa koji nas 13. januara u Novom Sadu čeka na Dočeku 7527. godine.
Oba dočeka budući su termini ceremonija svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture