Diva moćnog glasa Lena Kovačević u Novom Sadu za Дoček 7527.

Da je Novi Sad pravo mesto za uživanje u proslavi drugog novogodišnjeg slavlja, dokaz je tome da će svetske, regionalne i naše zvezde uveličati 13. januar u sklopu Дočeka 7527. Tim povodom  jedna od naših najpopularnijih pevačica i kompozitorki Lena Kovačević održaće koncert u zgradi pozorišnoj sali NIS-a te sa Novosađanima dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru.

Njene najpoznatije hitovi „Cafe“, „Pick up“, „Zauvek“ i mnoge druge publika će još jednom imati pirliku da čuje u Novom Sadu. Spajajući pop i džez, njen jedinstven muzički izraz osvaja srca ljudi širom zemlje. Iza sebe ima tri albuma. Album „Dobar dan za pevanje“ objavljen je 2009.  godine, a nakon njega i album „San“ iz 2013. koji je proglašen za najbolje prodavani album celog regiona. Album „Džezeri“ rađen je u Njujorku i Beogradu i objavljen je krajem 2015. godine kao album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama.

Diplomirala je na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom Johnom Claytonom.

Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije i upravo u njenom nestvarnom vokalu i izvedbi moći ćete da uživate u noći 13. januara u NIS-u.

KUPI KARTU